Skip to content

โ€‹โ€‹Waarom ik nooit iets op LinkedIn plaats als ik met vakantie ben

Deze zomer ben ik 5 weken met vakantie. En schrijf ik nu al tekst vooruit voor bijdragen op LinkedIn? Nee. Ga ik bijdragen inplannen? Nee. Maak ik mij dan zorgen over verlies van mijn bereik? Ook dat niet. En dat voor een LinkedIn-strateeg!

Waarom plaats ik niks?
De belangrijkste reden dat ik niks plaats รญs strategisch: de echte kracht van iets plaatsen op LinkedIn zit in het vervolg. In kijken wie er reageren, in reageren op de reacties. ย En ik ging met vakantie, weet je nog.

Kijk ik dan hekemaal niet op LinkedIn in die 5 weken?
Nou ga ik best lang op vakantie. Bij een weekje weg ben ik ook werkelijk een week niet actief op LinkedIn, maar vijf weken, dat is andere koek. Daarom doe ik een concessie aan die uitspraak โ€˜ik ging met vakantie, weet je nogโ€™ โ€“ ik kijk een paar keer in de week wat er op LinkedIn gebeurt en als ik het nodig vind, reageer ik hier en daar. Ik reageer op connectieverzoeken. Ik hou de berichtenbox in de gaten. Ik ben niet helemรกรกl weg.

Maar mijn content, die ligt stil
En dat kan.
Tuurlijk, mijn โ€˜social selling indexโ€™ daalt. Ik kom minder vaak op het netvlies van al die mensen die trouw mijn bijdragen lezen.

Hoe komt je bereik dan weer op gang na 5 weken?
Ben ik dan alles kwijt na die 5 weken, moet ik met mijn bereik weer helemaal opnieuw beginnen?

Ik heb er een goede gewoonte van gemaakt om tijdens de vakanties niets te plaatsen. En daarna? Ik ga gewoon weer verder waar ik gebleven ben. Ik zie dan dat mijn Social Selling Index met 1 โ€“ 2 weken weer op het oude niveau is, en mijn bereik ook. Het is eigenlijk net als met sporten: als je drie keer per week hardloopt en het dan 5 weken niet doet pak je het daarna zo weer op. Aanzienlijk sneller dan als je vijf jaar niet hebt hardgelopen.

Geen vuiltje aan de lucht dus als je ook van LinkedIn even vakantie neemt, durf jij het aan?

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiรซle klanten van jou bij.ย