Skip to content

Staat jouw plaatsingsspier alweer aan op LinkedIn?

Dit is al mijn vierde werkweek sinds mijn vakantie, en mijn ‘plaatsingsspier’ is nog niet op volle sterkte. Ik heb nog nauwelijks bijdragen geplaatst op LinkedIn. Terwijl ik verder weer net zo intensief als voor de zomer met LinkedIn bezig ben.  

Bij de loodgieter lekt het huis
Ben ik dan net als de loodgieter met een lekkend dak? Of als de huisarts die haar eigen gezondheid verwaarloost?
Nee, want resultaten op LinkedIn haal ik wel.

Spier trainen
Het is niet mijn natuurlijke aard om veel te roeptoeteren, om schijnbaar makkelijk bijna dagelijks iets te plaatsen. En vooral als ik niet regelmatig iets plaats, is er altijd weer die eigen kritische stem.
Wat mij dan simpelweg te doen staat, is die plaatsingsspier aanzetten. En om die kritische stem alleen constructief te laten zijn.

Aan mijn stand verplicht
Gelukkig weet ik dat als mijn regelmaat eens per week is, zoals de afgelopen weken, ik mijn bereik goed op peil hou. Dat ik niet helemaal wegzak wat betreft zichtbaarheid. Vaker plaatsen komt wel weer. Dat ben ik aan mijn stand verplicht, zeg maar.  

Wat doe ik dan wel op LinkedIn deze weken?
Ik ben druk geweest met op LinkedIn:
* zoeken om mensen extra uit te nodigen voor een presentatie in mijn ondernemersnetwerk,
* constateren dat het zoeken wat is gewijzigd en dat in mijn leeromgeving verwerken,
* veel chatten met connecties en nieuwe connecties aangaan,
* reageren op anderen in de tijdlijn,
* en zo kan ik nog wel even doorgaan.

En dan moest ik ook die presentatie voorbereiden, over bedrijfspagina’s. Dus ervoor zorgen dat ik ook rondom bedrijfspagina’s alle vernieuwingen weer op een rij heb.

Iedere dag op LinkedIn
Zelfs als je mij weinig op LinkedIn ziet in je tijdlijn, ik ben er echt iedere dag. Juist de ruime opties aan bezigheden maken het zo’n prettig platform om op je eigen manier doelgericht te zijn.

LinkedIn is zoveel meer dan bijdragen plaatsen en daar veel reacties op willen krijgen
Want ook al heb je mij nauwelijks gezien, ik ben met veel (mogelijke) klanten in contact.
Wil jij ook via LinkedIn met (mogelijke) klanten in contact komen? Stuur mij een mailtje en we kijken wat voor jou werkt.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.