Skip to content

​​Drie handige weetjes over zoeken op LinkedIn

Zoeken op LinkedIn, dat is superhandig!
Wist je dat je ook heel goed met de gratis versie van LinkedIn de zoekfunctie optimaal kan gebruiken?
Ik merk altijd weer dat mijn klanten verbaasd zijn dat je ook in de gratis omgeving van LinkedIn zo goed kan zoeken. Op personen, op organisaties, op content en nog veel meer.

En zelf was ik pas ook aangenaam verrast met een vernieuwing binnen het zoeken. En ik ontdekte ook nog iets anders wat ik nog niet wist. En jij waarschijnlijk ook niet, en als net zo regelmatig zoekt als ik wil je het graag weten.  
Ik deel dan ook graag deze drie geheimen met je:

1. Regelmatig Doen
Voor mij is het zoeken op LinkedIn echt een van de sleutels voor resultaat. Met andere woorden, zoek zelf regelmatig. Doen. Het levert je nieuwe contacten op, zo vergroot je je netwerk. (Wie weet levert het een ingang, klanten of een baan op.)  Het attendeert je ook op oude contacten die naar voren komen. Die kun je zo weer eens aanhalen. Ook erg belangrijk natuurlijk om je relaties te bestendigen.

2. Op volgers kun je ook zoeken
Het was altijd ingewikkeld om te achterhalen wie wel je volgers zijn maar niet je connecties. Dat is nu voorbij: sinds kort kan je eenvoudig zien wie jou volgt, en geen connecties is.

Je geeft simpelweg de zoekcriteria: 2e graads connectie, en volgers van jou. En kijk daar zie je al je volgers op een rij. Mensen die eenzijdig hebben aangegeven jou en jouw content interessant te vinden.

3. De melding ‘je zoeklimiet is overschreden’ is niet 100% juist  
Als je regelmatig zoekt op LinkedIn, net als ik, kan het jou ook gebeuren dat LinkedIn zegt: je zoeklimiet deze maand is overschreden, neem nu de betaalde versie. Het overkwam mij pas ook weer eens. Maar wat blijkt: Ook al heb je die limiet bereikt en suggereert LinkedIn dat je niet meer kan zoeken, je kan nog altijd al die mooie uitgebreide zoekfilters toepassen in je eigen netwerk, dus onder jouw connecties.

Succes met zoeken, en vinden natuurlijk 😉

En dat zoeken op LinkedIn is voor mij één van die sleutels voor succes: met de personen uit de zoekresultaten ga ik verbinding aan. Dit gaat van een connectverzoek tot een goed gesprek in de berichten modus voeren en regelmatig tot vervolgstappen.
Daarover een andere keer.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.