Skip to content

Drie voorbeelden van ChatGPT benutten voor LinkedIn

Met ChatGPT is Kunstmatige Intelligentie nu binnen handbereik voor iedereen. Het is fascinerend om de ontwikkelingen kritisch te volgen en je mening te ontwikkelen.

Doe ik ook.

En ondertussen begin ik steeds enthousiaster te worden om ChatGPT te benutten in mijn dagelijks werk, en dan uiteraard voor LinkedIn.

Graag deel ik drie voorbeelden met je:

Voorbeeld 1: blogtitel voor mijzelf
Onlangs schreef ik een blog over drie feiten die altijd van invloed zijn op je bereik op LinkedIn. De titel beviel me niet helemaal, dus ik vroeg ChatGPT om een paar alternatieven, die lekker eigenwijs moesten zijn. En wat denk je? Na wat heen en weer ‘gepraat’ kwam de variant: “Deze drie feiten vergroten je bereik op LinkedIn, los van het algoritme-gedoe”.

Voorbeeld 2: professionele kopregel voor een klant
Je professionele kopregel is de tekst die direct onder je naam staat. Een van mijn klanten had geen idee welke woorden ze daar het beste kon gebruiken. Gelukkig wist ChatGPT haar perfect te assisteren. Er was geen kant-en-klare tekst voorhanden, maar ze kreeg zoveel suggesties dat ze nu makkelijk haar eigen tekst kan maken. 

Voorbeeld 3: een contentkalender maken
Op basis van een mailing over een workshop heb ik ChatGPT gevraagd om een contentplanning. Want dat ik die workshop ga geven mag mijn netwerk weten, en er zijn genoeg ‘kapstokken’ om gedurende 3 weken posts te maken over dit onderwerp. Er kwam een mooie planning uit.

Ik ga het zeker niet klakkeloos uitvoeren. Ik heb een paar dingen toegevoegd, een paar dingen weggestreept. En sommige suggesties vind ik niks maar brachten mij weer op hele andere ideeën.

Zo is ChatGPT eigenlijk een soort buddy. Maar dan wel eentje die heel snel reageert, telkens weer, altijd positief.
Dit maakt overigens mijn ‘real life’ business buddy’s  overigens niet overbodig, het is vooral een mooie aanvulling.  

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.