Skip to content

Ik was heel even de weg kwijt

Ben ik 3 weken weg, zie ik alweer allerlei veranderingen op LinkedIn. Ook mijn profiel ziet er, voor mij, weer net wat anders uit. Zelfs op LinkedIn moet ik dus weer even wennen.

Maar of je nou 3 weken op 3 maanden niet op LinkedIn bent, de essentie blijft hetzelfde.

Wat zijn dan die vernieuwingen?

1. Je eigen statistieken staan nu prominent direct bovenaan je profiel
Als je de Creatormodus aan hebt, dan zie je boven in je profiel je bereik van de afgelopen week en de mogelijkheid om direct naar al je statistieken te gaan. Dit is trouwens meer een interne verhuizing dan een vernieuwing want de statistieken had je al tot je beschikking, als je de Creatormodus aan hebt.
Je ziet nu dus prominent het bereik van je eigen bijdragen in de laatste 7 dagen. Is bij mij nog even minimaal, want 3 weken vakantie betekent voor mij 3 weken niets posten.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
2. Meldingen anders geordend
LinkedIn rommelt al een tijdje met de meldingen die je krijgt. De meldingen zie je bij het ‘belletje’ in de bovenste menubalk. En als je daarop klikt krijg je ook gelijk de mogelijkheid om, via een nu mooi overzichtelijk menu, al je meldingen te beheren. En al zegt LinkedIn dat ze niets aan je eigen instellingen voor meldingen hebben veranderd, ik krijg er de laatste tijd veel meer dan voorheen.
Neem eens de tijd voor het instellen van waar je wel of geen vermeldingen van wil zien. Want meldingen slim op jouw voorkeur instellen heeft tot gevolg dat je niet wordt overspoeld met meldingen. Zorg voor alleen de voor jou interessante meldingen, want die bieden weer ingangen om actief te zijn in je netwerk.  

3. Nieuwsbrief inplannen, ook op bedrijfspagina’s
Eerlijk gezegd was de uitrol van deze derde vernieuwing al voor mijn vakantie begonnen, en heb ik er tijdens mijn vakantie vooral van geprofiteerd: je kan nu een LinkedIn nieuwsbrief inplannen, ook van een bedrijfspagina.
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Zo werd de LinkedIn-nieuwsbrief van TheLeadershipAdvisory, een bureau waar ik aan verbonden ben en waar ik de bedrijfspagina van beheer, pas verzonden toen ik ergens hoog in de bergen achter een gids aan liep, ver weg van de bewoonde wereld en zelfs geheel zonder internet.

Help?
Heel even voelde ik mij na mijn 3 weken vakantie op LinkedIn zoals veel mensen zich er vaker zullen voelen. Help, wat is dit nu weer, dat kan ook al, wat moet ik doen?  
Bij mij was het gevoel weer snel weg. Want ik heb mijn eigen strategie, en ben vertrouwd genoeg om veranderingen snel te begrijpen. Dus op LinkedIn voel ik mij alweer helemaal thuis.  En dat is ook de essentie van waar ik mijn klanten in begeleid: weten wat je wil bereiken op LinkedIn en hoe je dat kan doen, en je zodanig vertrouwd voelen dat je veranderingen en vernieuwingen direct in het juiste perspectief kan zien.  


Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.