Skip to content

​​LinkedIn inzetten, dat kost toch superveel tijd?

Er was een tijd dat LinkedIncoaching nog niet mijn hoofdactiviteit was. Ik gaf wel af en toe trainingen over LinkedIn. En ik was echt te onregelmatig op LinkedIn. Dan weer te veel, dan weer te weinig. En ik verloor mij ook nogal eens in zomaar wat scrollen.

Na wat experimenteren kwam ik op een afspraak met mijzelf die het grote verschil heeft gemaakt. Ik hou mij zelf nog steeds aan die afspraak.

Nu is die afspraak met mijzelf ook een basistip waar de meeste van mijn klanten heel erg blij van worden.
Die afspraak met mijzelf was: Besteed elke dag minimaal 5 en maximaal 15 minuten aan LinkedIn.
Die discipline maakt LI voor mij behapbaar. Ik houd de focus op mijn doelen en verlies mezelf niet in eindeloos ‘rondhangen’.

Hoe dan?
Er is geen toverformule wat je dan te doen staat in die dagelijkse maximaal 15 minuten. Sowieso ben ik niet van de formats waardoor ineens je boek waanzinnig verkoopt, je de nieuwe opdrachten niet meer aan kan en je van alle kanten wordt gebeld omdat ze graag zo snel mogelijk met je kennismaken.

Oefeningen op maat
Maar dus wel dagelijks een beetje, met de activiteiten die bij jou passen.

Denk aan:
*Altijd even meldingen langslopen
*Op een vaste dag in de week je netwerk uitbreiden en connectieverzoeken afhandelen
*Op onderwerpen zoeken
*Een met jezelf af te spreken aantal minuten op de tijdlijn
*Op een vaste dag in de week chatten

Ben ik dan altijd zo gedisciplineerd?
Nu vraag je je misschien af, is Hanneke echt altijd maar 5 – 15 minuten op LinkedIn?
Nee, het is nu mijn kernactiviteit dus ik ben er echt langer.
Het belangrijkste wat deze afspraak met mijzelf voor mij heeft betekend is dat ik een dagelijkse routine heb ontwikkeld. Dat ik ook op drukke dagen altijd even de tijd neem om op LinkedIn de dingen te doen waarvan ik weet dat ze voor mij werken. Net als een kop koffie of een lunch. Daar weet ik ook altijd wel tijd voor te vinden, of sporten. 

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.