Skip to content

Weet jij zeker dat anderen op LinkedIn jouw profielfoto zien?

Er zijn mensen, die hebben hun profielfoto bewust op onzichtbaar gezet op LinkedIn. Ze willen het alleen zichtbaar hebben voor hun eigen connecties, of zelfs die mogen het niet zien. Of in plaats van een profielfoto is er een tekening of symbool. 

Dat kan natuurlijk. Als het een weloverwogen keus is, omdat je het bij jou of je functie past om niet met een persoonlijke foto zichtbaar te zijn. Als je bijvoorbeeld vertrouwensarts bent kan ik mij dat voorstellen.

Maar meestal als ik het opmerk bij iemand op LinkedIn is die persoon hoogst verbaasd. En wist niet dat je zelf kan zelf instellen wie je profielfoto kan zien.

Je kan kiezen tussen:

* LinkedIn-leden die een directe connectie van je zijn.
* je netwerk (is connecties tot derdegraads)
* alle LinkedIn-leden
* openbaar, dus ook zichtbaar in zoekresultaten (via Google of anders zoekmachines)

Ik leg zo die instelling uit. Eerst een paar algemene tips over je profielfoto.

Altijd en overal zichtbaar
Je profielfoto is op LinkedIn altijd en overal zichtbaar, op je profiel redelijk groot, en verder overal waar je naam naar boven komt, zoals bij ‘gezamenlijke connecties’, bij je reacties op posts, bij zoekresultaten. Maar dan telkens best klein. En jij wil blijven opvallen toch, ook als het zo klein is?

Goed benutten dus, dat rondje met die foto van jou! Denk daarbij aan:

* je gezicht groot in beeld (streef naar minstens 60%)
* kijk met een open blik in de lens
* gebruik een kleurenfoto
* laat de foto door een fotograaf maken
* zorg voor een foto met een zakelijke uitstraling
* verzeker jezelf ervan dat het accent bij jouw gezicht ligt, en niet bij een mooie sjaal, superopvallend sieraad of kledingstuk of achtergrond, tenzij het voor jou een essentieel onderdeel van je profilering is. 

Check je instelling

Misschien ben jij ook wel onzichtbaar voor niet-connecties. Handig om dat te controleren.

En mocht je bij de 75% LinkedInleden horen wiens profielfoto is verouderd, niet passend, niet professioneel of niet zakelijk is: samen met fotograaf Marieke Treffers organiseer ik regelmatig een profielboostdag. Op het tijdstip dat jou past maakt Marieke een professionele foto van jou. En je kan gelijk met mij kijken waar voor jou op dit moment de beste kansen liggen voor je LinkedInstrategie. Wil je weten wanneer de eerstvolgende is, stuur dan een bericht via de contactpagina.  

En die check op zichtbaarheid van je profielfoto
Je gaat naar je profiel en klikt op ‘openbare profiel en URL bewerken’.
Vervolgens klik je op welke van de 4 opties van zichtbaarheid jij wil.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.