Skip to content

Versoepelen op LinkedIn kan nooit te snel gaan

Bij een van mijn klanten word ik optimaal ingezet. Ik zit bij overleggen en ik begeleid het team. Ze weten inmiddels goed wat de bedoeling is met posten op LinkedIn. Toch plaatsen ze maar weinig, ondanks mijn herhaald aandringen. Want ze zijn bang dat het dan niet goed genoeg is. En ik schrijf het zelf niet voor ze, daar ligt niet mijn grootste expertise en bovendien wil ook deze klant, terecht, LinkedIn zelf in de vingers krijgen.

Wel posten
Ik moedig hen wel aan om te posten. En met effect, want de afgelopen weken is er gelukkig wel een paar keer iets geplaatst. Ik juich dat toe!
En zoals ze al vreesden: ik heb er dan wel weer van alles op aan te merken. Wat ze plaatsen is niet fout, maar het kan beter, dus geef ik mijn feedback. Zodat ze het een volgende keer beter doen. En dan echt beter, zodat ze op termijn precies weten hoe het zelf het beste kan, voor hen.

Versoepelen op LinkedIn kan nooit te snel
En dat is precies wat ik bedoel als ik zeg dat versoepelen op LinkedIn nooit snel genoeg kan gaan. Wees soepel tegenover jezelf, wees niet te kritisch op wat je plaatst. Want je kunt alles op LinkedIn beschouwen als een kladversie: als iets wat een volgende keer beter kan.
Maak maar fouten, zoals:

✶ spellingsfouten
✶ 20 hashtags in een bericht plaatsen
✶ 20 mensen zomaar taggen
✶ niemand taggen, ook niet de personen wier foto bij het bericht staat
✶ posts die bestaan uit slechts 1 link naar een korte video op youtube

Want van je fouten leer je. Door de reacties of feedback van een specialist (of je eigen kritische blik achteraf) merk je vanzelf wat er beter had gekund. Dan verbeter je ze eventueel in die bijdrage, je verwijdert die bijdrage, of je laat het lekker staan en zorgt ervoor dat het een volgende keer beter is. Of je past je profiel weer verder aan.

Op LinkedIn is alles eenvoudig te corrigeren
En wellicht helpt het volgende je extra in het versoepelen:

✶ al je bijdragen op LinkedIn kan je bewerken via de 3 stippen rechtsboven in de bijdrage
✶ als je iets verandert in je profiel gaat er niet zomaar een melding naar je netwerk, alleen bij functies en opleidingen en dat kan je heel eenvoudig zelf uitzetten
✶ ook als berichten van jou zijn gedeeld kan je ze altijd bewerken
✶ ook bij bijdragen met een hoog bereik geldt: het is altijd nog maar een deel van je netwerk dat het ziet

Die bijdrage die je wilt plaatsen? Doe er niet te moeilijk over. Het is altijd een kladversie. En hoe meer je kladversies gewoon schrijft en plaatst, hoe sneller je leert. Dat scheelt je de energie die je, als je een beetje op mijn klant lijkt, nu steekt in zelfcorrectie, kritiek en twijfels. En je wordt veel sneller echt effectief op LinkedIn!

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.