Skip to content

Een klein maar fijn vernieuwing bij een verborgen juweeltje op LinkedIn

Dit jaar ga ik wat zorgelozer op vakantie. Van mijn businesscoach heb ik geleerd hoe ik een gevarieerd aanbod kan samenstellen. Dat maakt mijn werk een stuk leuker. Het enige nadeel is dat mijn smartphone verslaving weer groter is geworden, want ik krijg regelmatig via de mail aanvragen voor gesprekken en over mijn workshops. Het is best leuk om mijn mail in de gaten te houden. 

Wat mijn vakantie nog zorgelozer maakt is het verhaal  van Esther:

Esther is een van mijn allereerste klanten. Ze vertelde mij dat ze dit jaar zorgelozer op vakantie gaat dan voorgaande jaren. En dat heeft direct te maken met wat ze bij mij heeft geleerd. Ik word er helemaal blij van, en ga zelf nog meer van mijn vakantie genieten.  

Wat is het verschil voor Esther? 

Esther is diëtist. Tot vorig jaar werkte ze alleen met klanten die naar haar praktijk kwamen. En dat waren er soms veel, en soms weinig. Esther had er geen grip op. Tijdens haar vakantie piekerde Esther dan over haar jaaromzet, en ook wel over vragen als: is dit wat ik wil blijven doen, want de inkomsten zijn zo wisselend, er komt steeds meer concurrentie door gewichtsconsulenten, ik weet niet hoe ik dit kan veranderen, enzovoort.   

Meer klanten en toch nog niet zorgeloos!

Totdat Esther ineens zoveel mensen kreeg dat een wachtlijst nodig was. Ze had geen idee hoe dat kwam, maar was blij met de ruimere verdiensten. Maar toen ze met vakantie was ging het toch weer knagen: ze had dan wel meer inkomen maar was ze hiervoor met een eigen praktijk gestart, met dag in dag uit individuele consulten? Ze had het gevoel in herhaling te vallen. Juist omdat ze geen zorgen meer had over haar financiën, kwam ze toe aan dit soort vragen.

Eigen aanbod ontwikkelen 

Esther besloot te investeren in zichzelf als ondernemer.  We bespraken wat haar nou echt de meeste voldoening gaf in haar werk en waar ze succesvol in was. Esther kwam uit op voedingsbegeleiding voor hoogbejaarden. Zij ging proefdraaien met groepen, eerst via bestaande klanten en tegen een symbolisch bedrag, maar inmiddels komt een substantieel deel van haar omzet via deze groepen. Nu is de vakantie van Esther echt zorgeloos, want ze heeft zowel goede inkomsten als weer een goede uitdaging.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.