Skip to content

Waarom ik Clubhouse nog even links laat liggen

Het is je wellicht niet ontgaan: er is een nieuw online platform in opkomst, Clubhouse. Zelf ben ik er nog niet op geweest, simpelweg omdat het nu nog alleen is te installeren op IPhones. Wel zo rustig eerlijk gezegd.

Wat is Clubhouse
Eerst even over wat Clubhouse is: het draait allemaal om geluid. Je kan er gesprekken met anderen beluisteren en voeren. Je kan je voorkeur voor onderwerpen aangeven, eraan deelnemen of alleen luisteren.  De reacties die ik hoor variëren van ‘veel gekakel’ tot ‘superinteressant’.

Alleen op uitnodiging
Clubhouse is alleen op uitnodiging. Die zie ik al flink langskomen, de exclusiviteit van Clubhouse is al een beetje weg.

Ga ik naar Clubhouse zodra het kan? 
Natuurlijk ben ik nieuwsgierig, en zeker ga ik op Clubhouse rondkijken zodra het met een Android telefoon kan. Mijn eerste indruk nu is dat het wat vluchtig is, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. 

Waarom kies ik voor LinkedIn?
Op dit moment is LinkedIn voor mij de kapstok om mensen te helpen om hun doel te bereiken. Om duidelijk te zijn in wie je bent en waar je voor staat, een netwerk te bouwen en content te delen zoals bij jou past.Ik kies juist LinkedIn omdat de mogelijkheden zo divers te zijn om echt je eigen stijl te ontwikkelen. Zonder schreeuwerig en opdringend te zijn bij de personen of organisaties die jij wil bereiken.

Wat dan als LinkedIn minder populair wordt?
Niets is voor de eeuwigheid, en vermoedelijk ook niet LinkedIn. Maar de basis van laten zien waar je voor staat, wie je bent, je netwerk opbouwen, vertrouwen winnen, dat zal altijd blijven bestaan. Of het nou is op een platform als LinkedIn, of in een ondernemersnetwerk, of in andere varianten, het is van alle tijden. Wat ik nu aan mijn klanten leer, wat ik zelf opbouw aan netwerk en vertrouwen, die basis kan ik ook voor een ander netwerk toepassen. En wie weet is dat ook Clubhouse.

Ook daar is het een kwestie van met mensen verbinding aangaan en laten zien wij jij bent en wat jou uniek maakt.

Focus op LinkedIn
Wil jij je – net als ik – focussen op LinkedIn?
I am your woman

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.