Skip to content

Zo snel heeft fotograaf nr 13.001 klanten, dat kan toch niet?

‘Hanneke, dit had ik echt niet verwacht!’
Dat enthousiaste bericht kreeg ik van Kees, die recent heeft besloten het roer radicaal om te gooien. Hij is al een tijdje zelfstandig fotograaf, nog wel in combinatie met parttime werk als boekhouder. En die baan, daar wilde hij van af. Maar met zijn fotografie genoeg verdienen om ervan te leven? Kees twijfelde ernstig of dát mogelijk was.

Eigen regie
Kees wilde in elk geval niet gaan interimmen als boekhouder om zijn inkomen veilig te stellen. Het enige wat hem te doen stond was: ervan overtuigd zijn dat als er 13.000 fotografen (bron: LinkedIn) actief zijn in Nederland, nummer 13.001 er ook nog wel bij kan.

Zo is er ook plek voor nr 13.001
De clou was natuurlijk dat we fotograaf nummer 13.001 goed onder de aandacht van zijn mogelijke klanten moesten brengen. Gelukkig hebben we daar LinkedIn voor, en had Kees mij gevraagd om samen met hem naar voor hem passende mogelijkheden op LinkedIn te kijken.

En waar heb ik met Kees aan gewerkt:
✶zijn profiel zoveel mogelijk laten bewijzen dat hij een goede fotograaf is (denk aan: opleidingen optimaal invullen, zoveel mogelijk beeld, aanbevelingen van enthousiaste klanten) 
✶ zoeken binnen bestaande connecties, gericht nieuwe connecties uitnodigen
✶ benutten dat LinkedIn en Google ‘vrienden’ zijn, laagdrempelig aanbod breeduit aankondigen op LinkedIn, jezelf als interessante fotograaf in posts beschrijven.

En nu zie ik dat Kees superactief is. Bijna dagelijks zie ik wel een bijdrage en het enthousiasme straalt ervan af. Dat heeft trouwens bij mij ook het effect dat ik al een paar klanten naar hem heb doorverwezen. Klanten waarvan ik vermoed dat het soort enthousiasme van Kees precies goed is voor die klanten. Kees blijft ‘top of mind’ bij mij.

Nu al succesvol
En nu, in de korte tijd dat Kees echt actief is, heeft hij al tientallen mensen gefotografeerd. En mijn klanten die ik naar hem heb doorverwezen zijn enthousiast.

Subsidie
Kees heeft om klant te kunnen zijn bij mij voor een deel subsidie gekregen, via een regeling voor fotografen, acteurs, reisbegeleiders en nog wat meer specifieke groepen. Vanwege Corona is die regeling extra gunstig. Dat kan een extra reden zijn om nu samen aan de slag te gaan. Zodat jij ook snel kunt oogsten van je activiteit op LinkedIn.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.