Skip to content

Alleen al vanwege deze drie doelen is LinkedIn voor Carla meer dan een kaartenbak

Vooral in mijn vakantie spreek ik nogal eens mensen die geen ondernemer zijn. En als ik dan vertel wat ik doe hoor ik vaak: LinkedIn voegt voor mij toch niet meer toe dan een handige kaartenbak? Tijdens een hijgerig gesprek, met prachtig uitzicht op de Mont Blanc, kwam ik met Carla al zo op 3 mooie doelen.

Miljoenenprojecten binnengehaald zonder LinkedIn

Carla is hoogleraar logistiek. We maken samen een dagtocht in de Italiaanse Alpen vanuit een camping. Samen met grote bedrijven werkt Carla aan innovatieve projecten. Die haalt zij binnen door haar netwerk, en haar expertise. Daar heeft zij LinkedIn niet voor nodig zegt Carla, terwijl we net aan een steil pad beginnen.

En dan loopt het project en dan?

Als we even op een minder steil stuk zijn, en ik weer over voldoende adem beschik, vraag ik Carla wat het doel is van het project. ‘We ontwikkelen en testen nieuwe methodieken om met transportbedrijven samen te werken. Voor de mede financierende bedrijven heeft het een direct nut, maar ook voor andere bedrijven is het interessant’.

Zo komen we uiteindelijk op 3 doelen waarvoor slimme inzet van LinkedIn wel degelijk zinvol kan zijn voor Carla, haar medewerkers en de leden van de projectgroep.

1- Verspreiden van kennis
De resultaten van het project zijn niet alleen voor de deelnemende bedrijven interessant, maar ook voor andere bedrijven. Natuurlijk zijn er gaandeweg en bij afronding van het project lezingen en artikelen, maar ook op LinkedIn is de kennis al te verspreiden en zal er nog meer interesse zijn voor de lezingen en artikelen, degenen voor wie het interessant is

2. Nieuwe projecten

Al lukt het Carla dan goed om grote projecten binnen te halen, wellicht gaat dat nog net wat beter als Carla haar huidige project op LinkedIn laat zien. En wanneer mensen haar op LinkedIn opzoeken, zij direct zien wat Carla al aan projecten heeft gedaan.

3. Laat de betrokkenen maar pronken

Voor de projectmedewerkers en deelnemende bedrijven zal het ook interessant zijn als meer zichtbaar is waar zij aan werken, voor hun huidige netwerk, en voor hun eigen vervolgmogelijkheden.

Na de vakantie

We lopen weer een steil stuk op. Als we weer adem hebben vertellen we elkaar over eerdere bergtochten die we maakten.

Nu, na de vakantie, hebben we direct connectie gemaakt en ik zie al aan haar posts dat Carla mij niet vergeten is.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.