Skip to content

Alles wat je als (aankomend) ondernemer wil weten over leeftijdsgrenzen

Toen ik, terwijl ik ergens achter in de 20 was, stond te liften en een medelifter mij met ‘u’ aansprak (“waar moet u heen”) besloot ik ter plekke dat dit de allerlaatste keer in mijn leven was om op die manier van Utrecht naar Wageningen te reizen.

En nu ik alweer voorbij de 50 ben draag ik geen superkorte jurken en rokjes meer.

Toch trek ik mij verder in mijn leven niet zoveel aan van leeftijd. Als puber deed ik bepaalde dingen veel te jong, mijn tweede kind kreeg ik vrij laat.

Ik droeg allang geen superkorte rokjes meer toen ik, als zelfstandig marketingadviseur, besloot om ondernemerscoach te worden en het bedrijf Zorgeloos Ondernemen op te richten. En in die periode zette ik ook de sportprestatie neer waar ik het meest trots op ben (voor kenners: de Jungfraumarathon).

En pas deelde ik enthousiast ervaringen met iemand van 26, Jonas Föllmi, die heel toevallig ook voor de allereerste keer een week met ondernemers in de bergen organiseerde.

De mate waarin ik mij laat bepalen door leeftijd bepaal ik graag zelf.

En dat gun ik iedereen, of je nou 26 of 60 bent.

En zag jij ooit op een offerte, een brochure of een website de leeftijd staan van de aanbieder?

Dat is dan gelijk het allerbelangrijkste wat je moet weten als (aankomend) ondernemer over leeftijd:

Niemand informeert naar je leeftijd.

En verder deel ik nog graag drie wetenswaardigheden met je:

1. Je kan jezelf voortdurend oprekken, jezelf ontwikkelen. Want ik kan je garanderen, je bent voortdurend uitgedaagd om nieuwe dingen te ontwikkelen, gaat naar nieuwe netwerken, leert nieuwe mensen kennen

2. Je verzilvert je waarde op de manier die jij wil, met jouw bevlogenheid, kennis en expertise om specifieke problemen op te lossen.

3. Voor jouw unieke combinatie bestaat je ideale klant. En dan is een inkomen zoals je dat gewend was haalbaar, je levert immers waarde aan je klant zoals je dat eerder in dienstverband ook gewend was.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.