Skip to content

Dit had ik niet zo moeten zeggen

Werken kost tijd, dat is een feit. Toch was ik niet blij dat ik dit zei als reactie op een opmerking uit de zaal tijdens een lezing over LinkedIn. Er werd ook net iets te hard gelachen door de zaal. Achteraf bleek dat de persoon in kwestie ook echt beledigd was.

Mijn mening
In de lezing mocht ik vertellen over de nieuwste uitbreidingen op LinkedIn. Bij al die uitbreidingen geef ik ook mijn eigen mening. Hoe nuttig vind ik die vernieuwing? Gaat het mijn klanten helpen om hun resultaten op LinkedIn te halen?

Berichten kunnen inplannen
En een van die vernieuwingen is dat je berichten kan inplannen op LinkedIn. Dat lijkt fantastisch, eerder kon het alleen met externe tools en daar zaten weer veel nadelen aan.

Wat is mijn relativering van het kunnen inplannen?
Waarom ben ik nou niet zo enthousiast over dat berichten kunnen inplannen?  Simpelweg: het geheim van succes op LinkedIn is interactie, contacten leggen, contacten onderhouden. En dat betekent ook: reageren op anderen. Op het moment dat je een bericht gaat inplannen omdat je geen tijd hebt, heb je dan wel de tijd om te reageren?   

Dat kost dan toch heel veel tijd?
Toen zei iemand uit de zaal: ‘maar dat kost je dan toch heel veel tijd’ en floepte ik er iets te ad-rem uit: ‘Tsja, werken kost nu eenmaal tijd’.  
Wat ik eigenlijk meende te zeggen was: resultaat willen halen met LinkedIn kost tijd. Maak je de keuze dat je LinkedIn actief wil inzetten, dat je er resultaten mee wil halen, dan zal dat niet vanzelf gaan. Het vraagt om een investering in tijd. En dan is het zaak om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Een net geplaatste bijdrage in de gaten houden is daar een onderdeel van.

Ik gebruik ook echt die optie
En als jij dit nu leest heb ik voor het eerst die planner gebruikt. Ik heb deze tekst ook op LinkedIn geplaatst, met die planner. Ik ben namelijk onverwachts twee dagen weg, terwijl ik momenteel met iemand heb afgespoken om twee weken lang iedere werkdag te posten. En dan is de planner dus heel handig. En gelukkig heb ik tijdens mijn afwezigheid wel tijd om reacties op deze post in de gaten te houden.

Ga jij die planner gebruiken? 
Ik ben benieuwd of die planner veel gebruikt gaat worden. De mogelijkheden zijn best nog beperkt. Zo kan je niets meer veranderen aan een eenmaal ingepland bericht. Ik verwacht dat er nog wel de nodige verbeteringen zullen komen. 

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.