Skip to content

Drie tips die garant staan voor slecht bereik

Het is zeker niet mijn bedoeling om fouten van anderen te vergroten.

Sterker nog iets doen op LinkedIn is altijd beter dan niets doen.

Want de volgende keer kan het altijd beter.

Maar deze pogingen van Karin om een zo slecht mogelijk bereik te krijgen wil ik graag met je delen, om jou ervoor te behoeden.

Tip 1: tekst die niet over jou gaat

Karin is nu zelfstandig verzuimspecialist, en werkte eerder jaren voor grote organisaties. Heeft een LinkedIn profiel en een LinkedIn bedrijfspagina. Om bereik te krijgen heeft zij iemand ingehuurd die twee keer per week een post levert. En die posts gaan altijd over verzuim en verzuimbeleid. Nooit over waarom juist Karin daar zo goed in is.

En dáar ligt nu echt een gemiste kans op bereik!

Beter: schrijf niet alleen over je eigen vakgebied maar ook regelmatig over jouw visie erop. Met andere woorden niet alleen over de urgentie van goed verzuimbeleid, maar ook over waarom Karin daar de meest aangewezen persoon voor is.

Tip 2: op je persoonlijk profiel alleen delen

Karin plaatst haar posts alleen op haar bedrijfspagina. Vanuit haar profiel deelt ze dan die berichten. Zonder toelichting.

Ai… goed bedoeld, maar je raadt het al; een gemiste kans op bereik!

Door jou gedeelde berichten hebben een slecht bereik, en het delen doet ook weinig voor het bereik van het gedeelde bericht.

Beter: als je toch bepaalde content wil delen: pas het bericht wat aan, of geef  te passen en direct vanuit je profiel te plaatsen, dat geeft aanzienlijk meer bereik. heeft ze best al veel connecties, waaronder veel mensen uit haar oude netwerk.

Tip 3: inzet op groei van volgers als startend eenmansbedrijf

De bedrijfspagina van Karin heeft nog maar weinig volgers. Ze probeert op meerdere manieren om het aantal volgers van haar pagina te vergroten.

Beter: omdat Karin  een eenmansbedrijf heeft kan ze nu beter investeren in groei van kwaliteit en kwantiteit van haar connecties. Plaatsen op je profiel genereert op dit moment meer bereik, en het is eenvoudiger om te sturen op gerichte groei van je connecties, in het geval van Karin om connectie te maken met oud-collega’s, studiegenoten en mensen die ze op LinkedIn tegenkomt.

Wat doe jij?

Nogmaals: iets doen is vele malen beter dan niets doen. Karin is begonnen met actief te zijn op LinkedIn, en dat is hoe dan ook vele malen effectiever dan niets doen. Want nu merkt ze dat haar bereik tegenvalt, en gaat vanuit die situatie op zoek naar verbetering, passend bij haar prioriteiten, wensen en stijl.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.