Skip to content

Geen studie? Toch een mooi profiel

Ik stop met dat hele LinkedIn zei mijn klant Marieke ineens tijdens een voortgangsgesprek. Iedereen op LinkedIn heeft hbo of universiteit. Wat stel ik nou voor?

Marieke heeft haar studie destijds afgebroken door een combinatie van factoren. Ik ken haar nog als collega bij Wolters Kluwer en ze heeft een carrière pad waar menigeen groot respect voor heeft.

Ze doet nu nog een prestigieus project en wil daarna haar vleugels uitslaan buiten Wolters Kluwer, en daar LinkedIn actief bij benutten. En dat brengt het punt van die afgebroken studie weer naar boven.

LinkedIn is juist handig voor mensen die hun studie niet relevant vinden

Ik laat haar het profiel zien van een andere klant. Iemand met een prachtig eigen bedrijf. Hij zette de hbo-opleiding die hij ooit afrondde op ‘niet weergeven in mijn introductie‘, hij vindt dat niet meer relevant.

Marieke bekijkt het profiel, is onder de indruk van de staat van dienst van die persoon, van zijn mooie bedrijf, maar merkt niets op. Niet dat er geen studie zichtbaar is bovenin het profiel, bij het introductiegedeelte.

Pas als ik er een opmerking over maak ziet Marieke dat bij deze man zijn opleiding ontbreekt. Dus voortaan bij Marieke ook niet meer een van de minder direct te duiden opleidingen die ze tijdens haar carrière heeft gevolgd.

Gewoon een profiel waaruit haar prachtige staat van dienst blijkt, ingericht op de vervolgstappen die zij wil zetten.

Gewoon het juiste vinkje uitgezet.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.