Skip to content

Het was bijna normaal maar toch niet

Gistermiddag kwamen er vrienden bij ons borrelen in de tuin. Het was gezellig, maar toch klopte er iets niet. Terwijl je in een tuin toch goed die afstand kan bewaren?

Je wilt door laten lopen wat je door kan laten lopen

Alhoewel er best wel veel op zijn kop staat wil je waarschijnlijk, zeker zolang je zelf en je naasten gezond zijn, alles gewoon laten zijn toch?

Dat is tenminste wel wat ik mijn klanten aanraad, daar waar het kan. Ga door met waar je mee bezig was. Want er loopt veel bedrijvigheid door, en veel van wat voor COVID-19 relevant was is het nu nog of zal het anders straks zeker weer zijn.

Maar wat als het geforceerd voelt?

Of voelt het voor jou, net als bij mij eerlijk gezegd, toch wat geforceerd? Dan nog kan je eenvoudig actief en zichtbaar op LinkedIn actief blijven. Een paar tips:

  1. Neem iedere dag 10 minuten op LinkedIn door op de tijdlijn te scrollen en neem je voor minstens drie keer op een bijdrage te reageren met een geschreven commentaar of vraag.
  2. Bedenk waar je het meest trots op bent met je bedrijf: een klant die heel goed geholpen is, een project dat goed is opgeleverd, en ga het beschrijven. Kan heel goed licht verdraaid, zodat niemand die ene klant herkent. Laat je je expertise zien.
  3. Herschrijf eerder gepubliceerde content. Echt waar de kracht zit in de herhaling. Een eerdere bijdrage kan je wellicht zo opnieuw plaatsen, of als uitgangspunt nemen voor een geactualiseerde versie, en dan is echt wederom interessant.

Of neem een activiteit bij de horens die je nu doet en ook iets zegt over wie jij bent, jouw professionaliteit. Over wat jou bezighoudt. Grote kans dat dat interessante contacten oplevert, en zo in elk geval je zichtbaarheid onderhoudt.

Dat is wat ik, op LinkedIn, nog het meeste heb gedaan en ik kreeg net vandmiddag een hele leuke en zakelijk interessante mail.

En sowieso: wees mild. LinkedIn loopt niet weg. Jouw netwerk loopt niet weg. Je ‘social selling index’ mag dan misschien wat wegzakken. Maar echt je kan gewoon doorgaan waar je gebleven was met LinkedIn actief inzetten voor je bedrijf.

Komend weekend is er vast weer een borrel in de tuin, als het weer het toelaat

Maar dat is de enige activiteit die ik nu heb. Naast hardlopen en fietsen met vriendinnen in de duinen (één tegelijk). Maar dat deed ik al, weer of geen weer. Hé, dat is grappig, want dat voelt wel gewoon normaal.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.