Skip to content

Hoe alles soms ineens op zijn plek kan vallen

Ken je dat? Dat je jarenlang op iets zit te broeden, en dat het er ineens uitfloept, op een onverwachts moment? Mij is het onlangs gebeurd, en ik ben er nog steeds een beetje beduusd van.

Ik deel graag met je wat er gebeurde

Ik ben zelf weer bij een businesscoach, bij Hedwyg van Groenendaal, in een programma gestapt (immers altijd investeren in jezelf…..). Zo deed ik ook onderstaande opdracht, waarvan ik van tevoren dacht, hmmm, hoezo, ik weet dat nu toch wel van mijzelf.

De opdracht:

  • Je schrijft op een groot vel papier (bijvoorbeeld 2 A4tjes aan elkaar geplakt): ik weet/ ik kan.
  • En in losse woorden eromheen schrijf je alles op wat je weet en wat je kunt. Gewoon wat in je opkomt. Er is geen goed en geen fout (en je hoeft het aan niemand te laten zien).
  • Vervolgens pak je een nieuw vel papier (2 nieuwe A4tjes) en schrijf je in het midden je naam. En dan schrijf je in losse woorden eromheen met alles wat je leuk vindt, je hobby’s, je interesses enzovoort. Ook dit schrijf je in losse woorden op, liefst zonder na te denken, gewoon wat er in je opkomt. En hou je lekker voor jezelf.
  • Een week later pak je weer de vellen papier en nu omcirkel je in beide brainstorms 3 woorden die als eerste jouw aandacht trekken, die er voor jou uitspringen, waar jij je het beste bij voelt, waar je blij van wordt en wat jouw grootste interesse heeft. De 3 woorden die voor jou het belangrijkst zijn.

Dat laatste deed ik braaf, beetje terloops zonder erbij na te denken. Opdat ik die opdracht ook van mijn ‘to do’ lijstje kon strepen. Eerst bij het ene vel 3 woorden omcirkelen, dat wegleggen en dan bij het andere vel de 3 woorden waar ik het meest blij van word.

Ik legde beide vellen weer naast elkaar met op ieder vel drie woorden omcirkeld. En toen werd ik even helemaal stil.

Want op beide vellen stonden globaal dezelfde woorden omcirkeld, namelijk verbinden, mensen in beweging/actie brengen, nieuwe wegen ontdekken, organiseren.

Los van de waan van de dag 

Tuurlijk, sinds ik businesscoach ben broed ik om iets te doen met een sportieve reis en werken aan je bedrijf, maar ja, eerst klantenkring opbouwen en nog veel meer waan van de dag. Een videoserie als gratis weggever die ik voor mijn vakantie af wil hebben. Dat webinar dat er nog steeds niet is. Maar toen er bij zowel de gekozen termen “ik kan” als “dit ben ik” voor de goede lezer stond: een week met ondernemers de bergen in, toen moest het maar. Dit jaar. Deze nazomer. Los van de waan van de dag “ik kan” en “dit ben ik” combineren. Eigenlijk de reden waarom ik businesscoach ben geworden.

Direct al aanmeldingen 

Ik vertelde deze en gene wat ik van plan was. Ik had nog niet eens definitief besloten om het te doen. Ik had ook nog niet gekozen waar en wanneer de week met ondernemers zou plaatsvinden. En de eerste ondernemers meldden zich al aan.

Wat houdt het in?

In de ochtend ga je wandelen in de bergen. Je stijgt en krijgt al wandelend nieuwe ideeën en inzichten. Na een welverdiende en heerlijke lunch werk je aan je bedrijf, zet je grote stappen en stijg je figuurlijk boven jezelf uit.

De prijs is nu laag, omdat het de eerste keer is. En ik weet nog niet zeker of er een tweede keer komt. Eerst wil ik ervaren hoe het is want ik breng werk en een van mijn grootste liefhebberijen wel heel dicht bij elkaar. Ik verwacht het wel, alleen al door de energie die het in mij losmaakt en de super-enthousiaste reacties die ik krijg.

Er gaan al vier ondernemers mee, twee anderen willen graag maar moeten nog iets ‘afregelen’. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus heb je serieuze interesse, kijk op de pagina ‘Overstijg jezelf als ondernemer’ en neem snel contact op.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.