Skip to content

Hoe mijn webinar over LinkedIn mij allerlei extra’s opleverde

Ik gaf mijn eerste webinar. En er waren veel aanmeldingen, vooral via LinkedIn.

Al jaren vond ik dat ik het ‘ooit’ moest gaan doen, webinars geven, maar het verdween steeds in mijn ‘uitstelbakje’.

Een geschikt onderwerp voor een webinar

Maar nu had ik een blog op LinkedIn dat enorm werd gewaardeerd, over hoe je bij je ideale klant in beeld komt op LinkedIn. Dat was een kansrijk onderwerp voor mijn eerste webinar! Dus startte ik de werving. Die liep best voorspoedig, ook buiten mijn directe netwerk.

Ik was te zenuwachtig

Door mijn zenuwen over van alles was ik in de voorbereiding onvoldoende aan de opbouw van het webinar toegekomen. Ik was na afloop van het eerste webinar niet tevreden. En in plaats van het onderwerp ‘het geven van een webinar’ terug te leggen in de veilig verstopte ‘uitvalbak’ dacht ik: hup, de interesse was best groot, ik doe het nog een keer.

Toch een onverwachts techniekprobleem

Een week later: nog meer aanmeldingen, weer voornamelijk via LinkedIn. Ging het dramatisch mis met de techniek. Oeps, die kende ik nog niet. Haakten de deelnemers af tijdens het webinar. Geen hoogtepunt in mijn carrière zeg maar.

Onverwachts ontspannen en bijvangst

Toen besloot ik van de nood een deugd te maken en het webinar nog dezelfde dag opnieuw op te nemen, maar dan ‘droog’, zonder publiek. Tot mijn verbazing werd dat mijn beste webinar van de drie.

Voor het eerst was ik echt ontspannen, bleef mijn stem rustig en hield ik goed structuur in mijn verhaal.

Zo had ik gelijk de eerste stap gezet in wat ik al een tijd van plan was, het maken van video’s voor mijn online leeromgeving. Ook zo’n hinderlijk ding in mijn uitstelbakje.

Wat heeft het mij extra opgeleverd?

Het heeft wat zweetdruppels gekost, maar ik ben ontzettend blij dat ik het gewoon ben gaan dóen. Het uitschrijven en houden van dit webinar heeft mij heel wat gebracht:

1- Ik kan het, webinars geven
2- Als je een onderwerp of topic te pakken hebt dat leeft, dan krijg je best veel aanmeldingen.
3- Posten op LinkedIn levert, als het met een aansprekend onderwerp is, veel aanmeldingen op.
4- Techniek blijft verrassen, ook als het eerst een paar keer goed is gegaan (of: de combinatie Hanneke en techniek blijft verrassen).
5- Webinar software is ook uitstekend te gebruiken voor materiaal voor je online leeromgeving
6- Alles is een kladversie
7- Je leert door te doen, je leert in de actie. En alles kan een volgende keer beter.

Dus ik ga gewoon door met oefenen, ik ga door met het geven van webinars. En ik ga mijn online leeromgeving uitbouwen.

En ik ga door met mijn motto bij mijn klanten, die LinkedIn willen benutten voor meer omzet: alles is een kladversie, ook op LinkedIn. Hik je aan tegen onderdelen van je LinkedIn profiel, tegen het plaatsen van een post, het schrijven van een blog, het uitnodigen van onbekenden?

Start er vandaag mee. Dan doe je het morgen nog beter

Wist je dat trouwens dat LinkedIn niets onthoudt? Wat jij plaatst kan je altijd corrigeren of verwijderen. Altijd. Het gaat nooit een eigen leven leiden, je blijft er altijd regisseur over.

Ik wens je veel succes met je eigen webinar, of met het oppakken van een andere activiteit in jouw uitstelbakje

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.