Skip to content

Hoe zet je je voet tussen de deur? (voor integere ondernemers die nieuwe klanten zoeken)

Je bent op zoek naar nieuwe klanten

Omdat je iets nieuws aanbiedt, pas begonnen bent of gewoon meer klanten wilt bedienen. Wat doe je dan, als integere ondernemer? Dan gebruik je die voet tussen de deur.

De uitdrukking ‘een voet tussen de deur’ deed mij altijd denken aan opdringerige verkopers, van die ‘stofzuigverkopers’. Geen positieve associatie.
Inmiddels vind ik ‘een voet tussen de deur’ wel degelijk positief

Het is 2005. Mijn zoon met verstandelijke beperking zit in de kleuterklas van het regulier basisonderwijs. De school wil hem niet doorlaten naar groep 3, ondanks de beschikbare extra voorzieningen.

Ik kom in actie en vraag een andere schooldirecteur, die ik ken via een oudervereniging, om hulp. Vanuit zijn liefde voor goed onderwijs reist hij naast zijn reguliere drukke baan kriskras door het land om ouders bij te staan.

Tot drie keer toe reist onze laatste strohalm vanuit Dedemsvaart naar Den Haag. Hij voert pittige gesprekken met de directeur en de intern begeleider van onze basisschool. En mij spreekt hij ook toe: “Ga niet ergens anders praten, dat gaan ze voelen, en hier heb je je voet tussen de deur. Hier heb jij in elk geval al bewegingsruimte. Hier moet jouw focus liggen en nergens anders.”

Ik voel mij betrapt

Ik voel me als een stout kind. Want ik bewandel al twee sporen. Ik heb al contact gezocht met een andere reguliere basisschool. Misschien mag mijn zoon daar wel naar groep 3?
Ik heb ook later nooit aan onze redder in nood uit Dedemsvaart durven toegeven dat ik ook al aan het kijken was bij een andere school (en dat werd ook niets). Op de school waar wij zaten hebben we de eindmusical in groep 8 gehaald!

Dat was zonder de reddende schooldirecteur die vond dat ik mijn voet tussen de deur moest houden nooit gelukt.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.