Skip to content

Ik was echt flabbergasted, waar was die geweldige video?

Ik had een fantastische video van hem gezien, super geproduceerd, heel passend bij de uitstraling van deze scheidingsmediator. Maar ik kon die video nergens vinden op zijn LinkedInprofiel. Mijn mond viel open van verbazing.

DIVORCE??

Daar kwam nog bij dat deze man zich profileerde als iedere andere willekeurige scheidingsmediator. Het meest opvallend in zijn LinkedInprofiel was het woord DIVORCE. In grote rode letters. Het ademde ‘vechtscheiding’ en ‘inwisselbare mediator’, in plaats van ‘samen werken aan een goede scheiding’. Maar dat laatste, dát is waar deze man voor staat. Het is ook de sfeer die die fantastische video ademde – die video die op zijn LinkedIn onvindbaar was.

Ik zocht gelijk contact

Dit kon ik niet voorbij laten gaan, dus ik zocht contact met hem en zei dat ik hem graag een paar tips wilde geven.

We hadden een goed gesprek. En daarna zag ik dat hij gelijk een paar veranderingen had doorgevoerd in zijn profiel. De video had hij al geplaatst als bijdrage op LinkedIn. Ik zag er de ene na de andere reactie op verschijnen. Onder meer van een oud-collega uit zijn ‘vorige’ leven, toen hij nog geen scheidingsmediator was. Hoe interessant en relevant is dat? Want iedereen kan met een scheiding geconfronteerd worden, zelf of in je directe omgeving. En hoe fijn is het dan als je weet dat die ene oud-collega, met wie je destijds zo prettig samenwerkte, nu scheidingsmediator is?

En dat is toevallig bij deze scheidingsmediator extra relevant, want eerder was hij hypotheekadviseur. En hypotheekadviseurs horen regelmatig scheidingsverhalen van hun klanten. En verwijzen dan graag door naar een echt goede scheidingsmediator.

Zorg ervoor dat tekst en beeld op je LinkedInprofiel laten zien wie jij bent

LinkedIn goed voor je bedrijf laten werken, dat vraagt om een uitgebalanceerde inzet. Zowel hoe je je profileert, hoe je interactief bent als jouw manier om klanten te vinden op LinkedIn. Moet je profiel dan echt perfect zijn en tot in de puntjes verzorgd?

Natuurlijk niet, maar er zijn wel dingen waarop je extra kunt letten voor optimaal resultaat. Het hangt er ontzettend vanaf wie je bent en waar je voor staat. Maar als je een beroep hebt waarbij vertrouwen in jou, in wie jij bent als persoon, voorop staat dan is LinkedIn een prachtig platform om die nuance zichtbaar te maken. In dit voorbeeld: om extra duidelijk te maken dat jij een scheidingsmediator bent die echt gaat voor een goede scheiding. En als je dan ook nog eens, zoals deze echtscheidingsmediator, eerder hypotheekadviseur was en dus met andere woorden van alle complicaties van de financiële afhandeling. En dan daarnaast ook nog mooi vrijwilligerswerk doet waarmee je ook een stuk van jezelf laat zien.

Verstop je niet achter deskundigheid

Te vaak zie ik dat mensen dat mensen zich verstoppen achter hun deskundigheid in hun huidige werk. Dat ze dat wat ze nu doen zo fantastisch kunnen. Terwijl iedereen zijn of haar werk- en levenservaring ook inzet, bewust of onbewust. Zo ben ik zelf als professional flink gevormd door mijn 12 jaar marketing bij uitgeverij Wolters Kluwer. En ben ik ook in mijn professionaliteit beïnvloed doordat ik moeder ben van een verstandelijk beperkte zoon. En loop ik ook graag hard in de duinen.

Laat het zien, het maakt je uniek voor jouw klant. Het maakt deel uit van je kracht!

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.