Skip to content

Kies jij ervoor om in 2021 LinkedIn in te zetten voor de marketing van je bedrijf?

Heb jij dat ook, dat je in deze tijd de balans opmaakt waar je je geld en tijd in 2020 in hebt geïnvesteerd, en hoe je dat gaat doen voor 2021? Zo heb ik besloten om in 2021 mijn abonnement op software voor webinars stop te zetten. Hoe vaak ik het mij ook anders voorneem, webinars geven is niet een vorm van marketing die bij mij past. En bungelde mijn website er een beetje bij in 2020, in 2021 ga ik hem meer aandacht geven, echt actief als marketinginstrument inzetten.

LinkedIn voor je marketing

LinkedIn blijf ik natuurlijk als marketinginstrument inzetten. Ik geloof daarin, en niet alleen vanwege ‘practise what you preach’. Het levert mij leuke klanten op en interessante contacten. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van mijn werk geworden. Zoals ik mijn mailbox en whatsapp de meeste dagen van de week bijhoud doe ik dat ook met LinkedIn. Ik reageer op anderen en plaats zelf regelmatig berichten, passend binnen mijn strategie, en echt in een overzichtelijke tijd per dag. Kleine moeite, groot resultaat.

LinkedIn: zo werkt het niet

Jammer genoeg ziet lang niet iedereen hoe LinkedIn een effectief instrument kan zijn. Als ik op LinkedIn ben, zie ik ook veel verspilde moeite. Zoveel energie die mensen erin stoppen, maar dan heel erg ‘net niet’ in de uitvoering en de opvolging. Zo levert al die tijd en energie ze geen resultaat op, terwijl ik weet dat je met dezelfde tijd en energie geweldige resultaten uit je inzet op LinkedIn zou kunnen halen.

Diezelfde investering in tijd en aandacht kan beter. Daar heb ik wel wat tips voor. Maar daar gaat eerst een keuze aan vooraf. Zoals ik ervoor kies om komend jaar mijn website strategisch aandacht te geven, en dat te blijven doen met LinkedIn. En jij?

Wat kies jij voor 2021?

Ik ben benieuwd of jij ervoor kiest om LinkedIn in 2021 echt actief in te zetten. Of blijf je het behandelen als:

✶een leuk uithangbord voor je digitale CV, een verplicht ding

✶een platform waar je even op gaat scrollen als je geen zin hebt in je echte werk

✶iets waar je af en toe wat op post en op deelt, als je er zin in hebt

✶een bron van ergernis over wat al die mensen op LinkedIn roeptoeteren

Een beetje zoals ik met mijn website in 2020: het hoort er nou eenmaal bij, is niet heel slecht, maar het levert mij niets op.

LinkedIn in 2021 als marketinginstrument

✶Als je er echt voor kiest om in 2021 van LinkedIn een echt marketinginstrument te maken, denk dan aan:

✶een planning wat je per week gaat doen op LinkedIn, wat betreft posts, reacties, nieuwe connecties, contact opnemen met bestaande connecties

✶zoek eens onder je bestaande connecties, wat voor mensen zijn het, ben je wel gelinkt met iedereen die je kent en iets kan betekenen voor je

✶associeer LinkedIn met iets wat je echt elke dag doet, dus bijvoorbeeld een kop koffie is ook altijd even 10 minuten op LinkedIn

Zelf ga ik mijn werkzaamheden aan mijn website inplannen. Ik heb er echt zin in, ik heb al ‘huiswerk’ bij iemand die de hosting gaat overnemen en mee gaat kijken met mijn SEO, en ik ga structureel en strategisch aan de slag. Zoals jij met je LinkedIn? Dan levert het resultaat op!

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.