Skip to content

LinkedIn ‘straft mij’ voor een lange vakantie

k heb een heerlijke vakantie achter de rug. Bijna 6 weken lang bestond mijn leven uit bergwandelen en fietsen in Noord-Italië en een celloweek in de Ardennen.

Als ondernemer hield ik mondjesmaat mijn bedrijf in de gaten

Zo’n lange periode eruit voelt voor mij extra ontspannen als ik mijn bedrijf nog wel in de gaten hou. In de eerste week rondde ik tussen het bergwandelen door een voorstel af voor een mogelijke opdracht, en bijna dagelijks lette ik op mail en de berichtenbox van LinkedIn. Passief dus. En niet actief op LinkedIn, zoals ik normaal als vanzelf doe.

En nu zit ik met de gebakken peren. Want mijn ‘social selling index’ (SSI) op LinkedIn is liefst 27% gedaald, van 76 naar 56.

Wat is dan die Social Selling Index (SSI)?

De SSI score is een getal dat weergeeft hoe LinkedIn jou beoordeelt over je ‘Social Selling’ (verbinding met klanten en prospects met inzet van je expertise).

De hoogte van je SSI telt voor LinkedIn mee in het ‘algoritme’, dus de formules die bepalen of en bij wie jij in de tijdlijn komt, en of je zichtbaar bent in zoekresultaten. En, hoe zichtbaarder jij bent, hoe soepeler je je doelen op LinkedIn behaalt.

Je SSI score is vooral een hulpmiddel om te zien waar je verbeteringen kunt doorvoeren en om te volgen wat je inzet doet

De score is gebaseerd op 4 onderdelen:

1 – Creëren van je eigen professionele merk
2 – De juiste personen vinden
3 – Informatie uitwisselen
4 – Relaties opbouwen

testPer onderdeel kan je maximaal 25 punten krijgen. Omdat ik bijna 6 weken niets heb gepost ben ik vooral dramatisch gezakt op het onderdeel ‘informatie uitwisselen’.

Vlak voor mijn vakantie had ik in totaal 76 punten, en na 6 weken alleen passief op LinkedIn ben ik gezakt naar 56. 

Is een hoge SSI een voorwaarde van succes op LinkedIn?

De SSI is een superhandig hulpmiddel om te kijken waar je jezelf kan verbeteren in het inzetten van LinkedIn. Het is geen voorwaarde voor succes op LinkedIn, maar een hoge SSI draagt bij aan je zichtbaarheid. Dus vergroot de kans dat jij bij je klant en prospects in beeld komt.

Hoe verbeter je je SSI?

De komende weken is mijn uitdaging om snel weer op de 76 te komen.

Jouw SSI?

Je kan je eigen SSI bekijken via deze link. De link werkt alleen als jij bent ingelogd op LinkedIn. En je hoeft geen betaalde versie van LinkedIn te hebben om het in te zien.

Wil je een advies op maat voor jouw SSI? Klik hier voor meer informatie >>>

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.