Skip to content

Mijn cello juf was trots op mij, terwijl ik juist minder had geoefend

Alweer bijna 3 jaar zit ik op cello les. Ja cello: moeilijk. Daarom heb ik het 35 jaar uitgesteld om te beginnen, maar uiteindelijk ben ik dus toch begonnen. Ik oefen me suf, ben kritisch op mezelf én ik vind het geweldig.
Deze week kreeg ik ineens een groot compliment van mijn juf. Eigenlijk voelde ik zelf ook wel dat het even best mooi klonk. Terwijl ik juist weinig geoefend had!
De voorgaande weken had ik mijzelf een paar keer toegestaan om lekker niet te oefenen. Een paar keer niet in de avond naar boven om mijn huisgenoten de eindeloze herhalingen te laten horen.

Loslaten, zelfs bij cello spelen werkt het dus

Als het gaat om actief zijn voor je bedrijf op LinkedIn weet ik allang dat juist loslaten, ontspanning, je verder brengt
Ik coach mijn klanten om een vast ritme en een heldere focus te hanteren op LinkedIn, en dat doe ik zelf ook. Voor mijzelf merk ik wel dat het het beste werkt als ik geen al te strak schema hanteer. Mij zie je niet zo gauw zwaaien met een voor mijzelf strak gecomponeerde contentkalender.
Mijn ritme op LinkedIn bestaat onder meer uit dagelijks tijdens de eerste kop koffie de tijdlijn bekijken en vanuit nieuwsgierige betrokkenheid reageren op klanten.

Verbazing en nieuwsgierigheid

Ik reageer op basis van mijn verbazing en mijn eigen betrokkenheid. Zo gebeurt het regelmatig dat ik op bijdrages stuit waarvan ik denk ‘wat doet die persoon zichzelf tekort’. Ik leg dan contact met hem of haar en dat leidt vaak tot een interessant vervolgcontact. Zo zag ik een aankondigingspost voor een masterclass waarvan ik zeker wist dat die niet wervend was. Terwijl de inhoud me zo nuttig leek voor de doelgroep! Ik reageerde, vanuit die compassie, en de auteur van de post werd uiteindelijk een klant van mij. En heeft nu wel klanten voor de masterclass.
Vorige week sprak ik iemand uitgebreid die gelijk iets veranderde en daarna veel reacties kreeg. En daar word ik dan zelf ook erg blij van.

Cello spelen op LinkedIn

Zo leer ik mijn coachees cello spelen op LinkedIn: vanuit mijn eigen achterliggende visie, met discipline, maar vooral ontspannen. Zoals het bij hen past, en bij hun doel.
Mijn tip: wacht geen 35 jaar, maar begin vandaag. Zet LinkedIn vanaf nu ontspannen en tegelijkertijd gefocust in voor je bedrijf. Het is éven oefenen, maar al snel merk je dat het eigenlijk heel mooie resultaten oplevert!

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.