Skip to content

Zo heb je een actieve bedrijfspagina

Ben je een organisatie met werknemers of vaste free-lancers, werk je met elkaar aan een langdurend project, presenteer je je als ondernemer met anderen, dan is actief zijn met een bedrijfspagina op LinkedIn een geweldig extra kanaal, naast je persoonlijke profiel.
De mogelijkheden om actief te zijn als bedrijfspagina zijn recent enorm uitgebreid.

Ik bespreek in dit artikel hoe je:

* Als bedrijfspagina kan reageren
* Relevante content kan zien 
* Activiteiten op je pagina volgt
* Je connecties uitnodigt om de pagina te volgen
* Collega’s kan activeren voor de bedrijfspagina

Ook voor zelfstandige ondernemers?
Ben je zelfstandig ondernemer, dan ben ik van mening dat je je het beste kan focussen op je persoonlijk profiel. De mogelijkheden tot interactie zijn -voorlopig- oneindig veel groter, en je kan veel beter je eigen expertise tot zijn recht laten komen. En mensen doen nou eenmaal zaken met mensen.
Maak wel een bedrijfspagina aan, het is immers een extra uithangbord. Zie ook dit artikel.
En benut wel de mogelijkheid relevante content te zien, die is echt interessant voor iedereen en kan je goed helpen bij je social selling. 


1. Reageren als bedrijfspagina

Je kan als beheerder namens de bedrijfspagina reageren op bijdragen van anderen, met dezelfde mogelijkheden als vanuit je eigen profiel.
Zodra je beheerder bent van een bedrijfspagina krijg je bij ieder bericht in je tijdlijn de mogelijkheid om ook als pagina te reageren. Klik dan op het driehoekje bij je eigen profielfoto.
2. Relevante bijdragen zien, voor doelgericht reageren


Als je als beheerder naar home gaat, kan je eenvoudig filteren op relevante content:  
de pagina bijdragen: wat vanuit de pagina is geplaatst

volg ik: wat er is geplaatst door de pagina’s die jij volgt: hier zie je alle bijdragen van de door jouw pagina gevolgde pagina’s. zo mis je nooit iets van leads/ concurrenten of partners

hashtags: als pagina kies je 3 hashtags, en met deze filters zie je alle content waarin een van die hashtags is gebruikt

bijdragen van medewerkers: wat medewerkers hebben geplaatst

advertenties: een overzicht van de door de pagina geplaatste advertenties


3. Activiteiten op je pagina volgen
Als anderen hebben gereageerd op een bijdrage van de pagina, of als iemand je pagina heeft vermeld, zie je dat bij activiteiten.
Ook op je eigen homepage, in de linkerkolom, zie je als er activiteiten zijn op een van de pagina’s die jij beheert.
4. Connecties uitnodigen om je bedrijfspagina te volgen


Als beheerder van je bedrijfspagina kan je je eigen 1e graads connecties, van je profiel, uitnodigen om je bedrijfspagina te volgen.
Maak eventueel collega’s, medewerkers, vaste free-lancers (tijdelijk) beheerder zodat zij ook hun connecties kunnen uitnodigen.
Per bedrijfspagina kan je maximaal 250 connecties per maand uitnodigen.

Is het altijd handig om je connecties uit te nodigen?
Start pas met je connecties uit te nodigen als je zeker weet dat er regelmatig voor je volgers interessante content op je bedrijfspagina komt, dan gaan mensen er ook op reageren.
Als in de eerste weken nadat iemand volger is geworden geen nieuwe content is geplaatst krijgen posts geen extra attentiewaarde meer.

Kan ik zomaar iedereen uitnodigen?
Je kan alleen eigen connecties uitnodigen, en zij moeten openstaan voor die uitnodigingen. Steeds meer mensen hebben die mogelijheid geblokkeerd. 


5. Collega’s activeren voor de bedrijfspagina


Tab ‘mijn bedrijf’
De pagina ‘mijn bedrijf’ biedt de mogelijkheid om content door andere medewerkers geplaatst te laten zien, en je kan er content klaarzetten voor collega’s.
De pagina ‘mijn bedrijf’ is alleen zichtbaar voor medewerkers – als in: op LinkedIn gemeld dat je bij dat bedrijf werkt-, en is pas zichtbaar als de beheerder dit onderdeel heeft opgestart.
Mensen moeten wel zelf actief naar de pagina toegaan, niemand krijgt een melding als er bijdragen door collega’s zijn klaargezet, of bijdragen door collega’s zijn geplaatst op LinkedIn.
Je stelt de pagina in via home, ‘alle pagina’s.

Via het tabblad ‘content’ kan je, als de pagina eenmaal is aangemaakt, content klaarzetten voor medewerkers.
Medewerkers zien nu onder de pagina mijn bedrijf posts klaar staan, ze kunnen dan een post plaatsen op basis van de tekst die klaar staat.  


NB: Een medewerker is iedereen die zijn of haar profiel aan je bedrijfspagina heeft gekoppeld.

Medewerkers vragen te reageren
Het helpt natuurlijk flink als je direct na het plaatsen mensen gericht vraagt om op het bericht te reageren. Want al hebben mensen aan LinkedIn gemeld dat ze bij je bedrijf werkzaam zijn, dan kunnen ze wel een bericht missen dat op de bedrijfspagina is geplaatst.
Beheerders kunnen, na het plaatsen van een post, medewerkers op de hoogte stellen. Bij een geplaatst bericht komt de optie in beeld.


De medewerkers kunnen dan reageren op de post, en zo de verspreiding bevorderen. Vraag mensen vooral om een reactie te schrijven, dat draagt het beste bij aan het bereik, meer dan delen.

Extra manieren om collega’s te betrekken
Er zijn meerdere manieren om collega’s te enthousiasmeren:
* stimuleer dat iedereen zijn of haar profiel koppelt aan de juiste bedrijfspagina bij werkervaring
* vraag iedereen de bedrijfspagina te volgen en het belletje aan te zetten
* maak voorbeelden van achtergrondfoto’s waar mensen uit kunnen kiezen
* laat goede voorbeelden zien, van andere profielen, van bijdragen van anderen
* zet content klaar bij ‘mijn bedrijf’ en wijs mensen erop
* vermeld via de interne communicatielijnen wat er op LinkedIn gebeurt
* zet medewerkers in het zonnetje op LinkedIn

En er komt nog veel meer aan
LinkedIn doet nu testen met een berichtenservice voor bedrijfspagina’s. Wanneer dat op grote schaal gaat uitrollen is nog niet bekend. 

En er komt vast nog meer aan…


Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.