Skip to content

Over een diëtist ver buiten haar comfortzone

Deze week heb ik een dag gewerkt met een klant die niet met kleine stapjes buiten haar comfortzone stapte maar radicaal een grens overging, Annemarije de Jong.

Annemarije, diëtist, wilde na 17 jaar niet meer adviseren over diëten. Zij zag teveel klanten bij wie dat geen enkel effect had. Annemarije zei de contracten met verzekeraars op, liet haar licentie aflopen en ging extra opleidingen volgen. En nu staat er een academie in de steigers, de Libella Vita academie, met een prachtig intensief programma van een jaar waarin genieten van eten en van je lichaam en een nieuwe balans ontdekken centraal staan.

Maar klanten en doorverwijzers moeten wel de Libella Vita academie weten te vinden. Dat gaat zeker gebeuren maar niet vanzelf.

Dat is waar we gisteren de hele dag aan hebben gewerkt. Ik geef je alvast enkele tips voor als jij stapjes zet, nu of in de nabije toekomst, buiten je comfortzone. Of voor als je radicaal een grens overschrijdt:

  • Bouw aan een adressenbestand zodat je regelmatig informatie kan sturen en mensen jou leren kennen.

  • Zorg voor een heldere compacte boodschap, zodat als jij op een verjaardagsfeest vertelt wat je doet mensen altijd aan hun buurvrouw of net die ene collega kunnen denken.

  • Maak een haalbare planning voor kortere periodes. Rome is ook niet in een dag gebouwd, jij kan ook niet alles perfect hebben.

Heb jij ook de ambitie om als ondernemer in de zorg een groeisprong te maken naar omzet en werkvoorwaarden die jij wil? Ik geef je graag ideeën hoe je dit kunt bereiken! Bel of mail mij voor een gesprek waarin we bespreken welke mogelijkheden er voor jou zijn om je eigen weg te volgen en het inkomen te verdienen wat jij wilt.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.