Skip to content

Waarom ik als ondernemerscoach in de Alpen thuishoor (en jij ook naar de bergen moet)

Wil je je op iets nieuws richten als ondernemer? Dan zoek je ruimte om je initiatieven tot bloei te brengen. En die vind je het makkelijkst in een omgeving waar je al een voet tussen de deur hebt, waar je het klappen van de zweep kent.

De Alpen in (‘vlakbij’)

In 2017 organiseerde ik mijn eerste ondernemersreis naar de Alpen. Een heel nieuwe dienst, die voor mij naadloos past in mijn aanbod als ondernemerscoach en LinkedIn specialist.

De Alpen zijn voor mij – figuurlijk gesproken – vlakbij omdat ik daar al jaren in de bergen kom en er graag mensen mee op sleeptouw neem.

Het organiseren van een ondernemersreis is ‘vlakbij’ omdat ik als ondernemerscoach mensen stimuleer om onverwachte stappen te zetten. Overigens liggen die stappen vaak dichter bij jezelf dan je zou denken als je het woord ‘onverwacht’ hoort – ruimte voor iets nieuws is immers meestal vlakbij.

Waar liggen jouw bergen?

Bezin jij je (opnieuw) op je ideale klant?
Wil je nieuwe diensten ontwikkelen?
Zoek je nieuwe klanten?

Begin dan met een reis naar jouw bergen. Naar de omgeving waar jij je al enigszins thuisvoelt. In mijn geval was dat letterlijk een ander landschap. Voor jou kan het figuurlijk zijn. Als je jouw ‘bergen’ vindt – de plaatsen waar jij je thuisvoelt, waar je gelukkig van wordt en waar je al bekend bent – dan is de stap naar een nieuwe dienst of klantenkring ook niet zo’n grote meer.

Dan vind je het begin van je nieuwe initiatief in een omgeving waar jij al binnen bent. Daar heb je bewegingsruimte, want je kent de wereld al een beetje. En de wereld kent jou. Je hebt al enige naam en een gunfactor.

Ga je mee op reis?

Ik begeleid ondernemers op hun reis. Figuurlijk, door samen jouw ‘bergen’ te ontdekken en daar je nieuwe initiatief tot bloei te brengen.

Je kunt ook letterlijk met me op reis. In mijn favoriete streek in de Alpen.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.