Skip to content

Waarom mijn hardloopmaatje mij negeert op LinkedIn

Bijna iedere week loop ik hard in de prachtige duinen van Meyendel met Ella. En dan passeren heel wat onderwerpen de revue. Kinderen, partners, moeders, boeken die we lezen, en ons werk.

Ella is op zoek naar een andere baan. Ze heeft een loopbaancoach ingeschakeld. Een goede loopbaancoach denk ik, alleen al omdat zij heel verstandige tips krijgt over LinkedIn.

En een van die tips is om mij te negeren

Waarom is dat?
Ik help ondernemers om LinkedIn strategisch in te zetten voor je ondernemersdoelen. En Ella zoekt een baan bij een organisatie, ze heeft al redelijk concrete ideeën over welk type organisatie. Op het moment dat Ella gaat reageren op mijn posts of blogs dan denkt het algoritme van LinkedIn: “Dit is wat Ella interessant vindt. Ik ga ervoor zorgen dat Ella meer van dat soort berichten te zien krijgt”. Maar Ella zit daar helemaal niet op te wachten. Die ziet liever berichten langskomen van mensen die van belang zijn voor de richting die zij op wil.

Voor mij is het ook handiger dat Ella mij negeert

En voor mij zou het ook niet handig zijn als Ella op mij reageert. Want LinkedIn denkt dan: “Hé, iemand als Ella vindt de berichten van Hanneke interessant. Dus ik ga die posts van Hanneke ook meer bij mensen als Ella onder de aandacht brengen”. En daar heb ik dan weer niet veel aan voor mijn eigen doel op LinkedIn.

Wat betekent dit voor jou?

Eigenlijk betekent dit maar een ding: ook hoe jij je gedraagt op de feed, de tijdlijn, van LinkedIn draagt bij aan jouw succes op LinkedIn.
Als jij je stip op de horizon hebt en daar in je dagelijks handelen rekening mee houdt gaat LinkedIn nog beter voor je werken. En die horizon kan een week zijn, of een maand, of een jaar.

En wat ook het fijne is voor Ella en voor mij: wij kunnen onze tijd goed gebruiken door samen hard te lopen, in plaats van onze tijd te laten opslokken door social media-gedrag dat niet bijdraagt aan je doelen.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.