Skip to content

Zonder geld kan je niemand helpen Blog geld

Veel businesscoaches hebben het vooral over meer geld verdienen, meer klanten krijgen, enzovoort. Ik ben daar zelf terughoudend in, want daar gaat het toch niet om, het gaat er vooral om dat je zoveel mogelijk mensen goed wil helpen.

Toch heb je genoeg geld nodig om je werk te kunnen doen. Jouw klanten hebben ook niets aan je als jij je zorgen moet maken over geld of gebruik moet maken van de voedselbank. En daarnaast je wil als zorgprofessional toch ook:

  • Investeren in extra opleidingen en congressen (om je klanten beter te kunnen helpen).
  • Ook af en toe nee durven zeggen tegen klanten die jij echt niet wil.
  • Zelf kiezen of je al of niet contracten met verzekeraars hebt.
  • Nieuwe stappen zetten in je werk zonder zorgen over je vaste lasten.

Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je ook als zorgprofessional het geld kan (blijven) verdienen wat jij waard bent, wat jij nodig hebt om het leven te leiden dat jij wil en je klanten het beste te helpen?

Ik geef je drie tips:

  1. Stel je grenzen met geld. Bijvoorbeeld als klanten op een laat moment afzeggen factureer je het volledige bedrag. Zonder uitleg. Want zo staat het toch immers in jouw Algemene Voorwaarden? Janneke, een klant van mij, ging dat doen. Eerst wilde ze nog 50% rekenen met een toelichting. Wat zou dat een extra tijd kosten. Maar toen bedacht ze om gewoon zonder iets te zeggen het volledige bedrag te factureren. En wat gebeurde er, niets. De facturen werden gewoon betaald. Niemand klaagde.
  2. Lever een hele gespecialiseerde dienst en laat goed zien welke resultaten jij levert. Dat maakt jou aantrekkelijk. Bijvoorbeeld Yvon, die diëtist is en personal trainer. Zij trekt, door haar specifieke visie en hoe ze dat uitdraagt, haast als vanzelf mensen aan die willen sporten en afvallen en kan daardoor haar eigen voorwaarden stellen.
  3. Ontwikkel ook andere producten, bijvoorbeeld door je kennis ook op een andere manier aan te bieden. Workshops voor ouders. Een boek schrijven. Een digitale leeromgeving maken. Zoals een psychiater die boeken schrijft voor familieleden.

Wil jij ook je klanten goed blijven helpen, en zelf verdienen wat je waard bent?

  • Maar waar begin je?
  • Welke keuzes kun je maken?
  • Waar haal je de tijd vandaan?

Alleen of samen
Goede begeleiding kan je helpen om in beweging te komen. Ik heb al vele klanten in de actiestand gezet die het idee hadden nergens tijd voor te hebben. Ik help ze om in kleine of juist grote stappen te groeien naar zorgeloos ondernemen. Ook jou help ik graag om een stap te zetten die bij jou past en die je controle over je eigen leven en je inkomen terug geeft. Geef je op door een mailtje of telefoontje voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen te onderzoeken welke stappen voor jou passend zijn.

Klaar om je business een boost te geven?

Het aantal mensen dat dagelijks op LinkedIn is stijgt al jaren rond de 20% per jaar, en daar zijn heel wat potentiële klanten van jou bij.